Svedectvo z regionálnych stretnutí – AUGUST 2024

Svedectvo z regionálnych stretnutí – AUGUST 2024

Moji drahí …,
chcem sa s vami podeliť o prežívaní regionálnych stretnutí. Každý mesiac s nedočkavosťou očakávam mail od otca Miroslava, ktorý nám zasiela komunitné zvukové katechézy a katechézy sv. otca Františka. Zo srdca mu ďakujem, že nám ich zasiela v predstihu pred stretnutím. A tak si ich môžem každý deň púšťať a premeditovať, nielen počas stíšenia sa v modlitbe, ale aj počas žehlenia, varenia, atď… Je to pre mňa veľmi povzbudzujúce a napĺňajúce vo všetkom čo žijem. A potom príde deň stretnutia. Fííííhaaa.. Neuveriteľný boj, ktorý sa vo mne odohráva. Rozmýšľam: „A načo tam pôjdem? Veď som si to už sama doma premeditovala. Preto už nepotrebujem stretnutie s druhými. Vystačím si sama. Veď by som tento čas mohla prežiť s inými ľuďmi ako s cenacolcami a inými činnosťami, ktoré by ma potešili. A vôbec, príde ešte niekto iný, okrem mňa, na toto stretnutie? Čo, ak tam budem sama, atď…, atď…, atď… Toto sú myšlienky, ktoré ma valcujú a nedá sa mi z nich vyjsť. Presne tak tomu bolo aj pred týmto augustovým stretnutím.


Vďaka ti Pane, že si bol víťazom v tomto boji. Ďakujem ti Pane, že si mi dal silu zaprieť sa a ísť na toto stretnutie. Napriek mojej veľkej nevôli, napriek boju, ktorý cestou na stretnutie pokračoval. Napriek všetkým myšlienkam, ktoré ma ešte stále chceli presvedčiť, že moje sebazaprenie nemá zmysel, že tam budeme len mi dve s mamou Hankou, v posudzovaní tých, ktorí pozvanie na stretnutie neprijímajú a pod. Boh je však úžasný. Všetky moje myšlienky premieňa a napĺňa môj život veľkým požehnaním a veľkými milosťami. A to všetko Boh konal cez katechézu dona Ivana. Dotkol sa ma slovami. Prečo som prišla na to regionálne stretnutie? Prečo potrebujeme jeden druhého? Prečo potrebujem pomoc od komunitných bratov a sestier? V ich zdieľaniach som našla odpovede na tieto otázky v konkrétnosti môjho života. Stretla som sa s ľuďmi, ktorí mi rozumejú. Stretla som sa s ľuďmi , ktorí ma prijímajú takú, aká som. Potrebujem ich zdieľania, aby som v nich prijímala a povzbudzovala sa, že prežívajú skoro rovnaké ťažkosti svojich životov tak, ako ich prežívam aj ja. A v neposlednom rade je to veľká radosť stretnúť sa s rodinou, ktorá mi rozumie a je mi veľkou pomocou v mojich slabostiach a pádoch.


Napriek tomu, že nás nebolo veľa. Bol to veľmi krásny a požehnaný čas s Pánom. Okrem modlitby sv. ruženca a ostatných častí programu regionálnych stretnutí sme si vypočuli zdieľanie mamy Helenky zo zvukového záznamu (aj toto je spôsob, ako byť účastní na stretnutiach, aj keď nie sme osobne prítomní), ktorý nám zaslala, a tak naštartovala aj naše zdieľania. Pre mňa najväčším darom bola prítomnosť mamy Janky, ktorá spoznala komunitu cez kríž svojho syna (ktorý do komunity nevstúpil). Po niekoľkých rokoch sa vrátila na komunitnú cestu pre seba, pretože ju veľmi potrebuje. Vďaka ti Pane. Toto sú pre mňa dôvody, prečo je dôležité prichádzať na všetky komunitné stretnutia. Veď keby som nepočúvala Boží hlas tohto pozvania o čo všetko by som prišla!!! Pochopila som, že nezáleží na tom, koľko nás príde, ale že sa tam osobne môžeme stretnúť s Pánom cez všetkých bratov a sestry, ktorí neodmietajú toto pozvanie. A tak sa môžeme posilňovať, očisťovať a premieňať. Vďaka ti mama Elvíra, že si nám ukázala cestu, na ktorej sa môžeme stále viac a viac približovať k Pánovi a pripravovať naše duše do večnej vlasti.


mama Vlasta